Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2017

Άποψη: "Η μήτρα του κακού" της Margaret P. Dalkour

 "Η μήτρα του κακού" -  Margaret P. Dalkour

ISDN 978-618-5231-09-5
Hμ. Έκδοσης 2016
Αρ. Σελίδων 450


 "Η μήτρα του κακού" είναι μια περιπέτεια μυστηρίου που δίνει τροφή για πολύ σκέψη. 

Η εμφάνιση μιας γυναίκας μέσα από ένα καθρέφτη σε έξι άντρες, δεν θα μπορούσε να προϊδεάσει τη μελλοντική σύνδεση τους αλλά και την αποστολή τους.
Ομολογώ πως σκέφτηκα πόσο ιδιόρρυθμη παρέα είναι οι έξι τους, αλλά η συγγραφέας μας αιτιολογεί μέσα από την εξέλιξη του ιστορίας πως ο καθένας τους αποτελούσε ένα κομμάτι ενός πάζλ που σχεδιάστηκε στην αρχή της δημιουργίας του χρόνου.

Κεντρικός ήρωας ο Φρανκ, που η 38λεπτη λιποθυμία του, θα τον ταξιδέψει σε τρεις διαφορετικές διαστάσεις/κόσμους χωρίς όμως να μπορεί να το αποδείξει επιστρέφοντας στην πραγματικότητα. Ήταν αλήθεια όλα αυτά που έζησε ή ένα αποκύημα της φαντασίας του λόγω της λιποθυμίας; Και ανεξάρτητα από αυτό, υπάρχει τελικά το κακό και το καλό; Και άραγε μάχονται από την αρχή της δημιουργίας του χρόνου;

Είναι άραγε ο εύκολος δρόμος στρωμένος με ρόδα ή μήπως τελικά κάποια στιγμή θα ζητηθεί ένα αντάλλαγμα που μπορεί να χάσει κάποιος τη λογική του ή και τη ψυχή του;
Και ο δύσκολος δρόμος είναι τελικά γεμάτος εμπόδια που καθυστερούν την πορεία μας ή  μήπως δεν είναι εμπόδια αλλά μαθήματα που ενισχύουν τη πίστη, την ηρεμία, την οξυδέρκεια, την ψυχραιμία, την εμπιστοσύνη και τη καλοσύνη;

Η συγγραφέας μέσα από το βιβλίο της, μας υπενθυμίζει πόσο ευάλωτοι είμαστε οι άνθρωποι στους υλικούς πειρασμούς διότι μας αποσπούν από το δρόμο που πρέπει να τηρήσουμε ώστε να κερδίσουμε μια θέση κοντά στον Δημιουργό μας.
Η ελεύθερη βούληση είναι το κλειδί σε όλα, γιατί ο τελικός προορισμός μας καθορίζεται με βάση τις πράξεις μας καθόλη τη διάρκεια της επίγειας ζωή μας που μπορεί να είναι είτε ο παράδεισος είτε η κόλαση.

Έχοντας διαβάσει στο παρελθόν βιβλία της ίδιας κατηγορίας, κυρίως ξένων συγγραφέων, θεωρώ πως το βιβλίο αυτό δεν έχει να ζηλέψει τίποτα.
Αυτό που ξεχώρισα, πως η παραπάνω αναφορά όλων των ερωτημάτων γίνεται με τέτοιο τρόπο που δεν επιτρέπει στον αναγνώστη να κουραστεί και αυτό γιατί δεν ξεφεύγει από την ροή της ιστορίας.

Παρόλο που δεν αφήνει "εκκρεμότητες" στην ιστορία, φτάνοντας στη τελευταία σελίδα μου δημιουργήθηκε η εντύπωση πως αυτό το βιβλίο είναι μια εισαγωγή με την υπόσχεση μιας ακόμη πιο δυναμικής συνέχειας!


Αναστασία Πέρρου®
Share:

Διαβαστε την αποψη μας

Βάλτε το email σας:

Προσφατες Αναρτησεις

Δημοφιλεις Αναρτησεις

Αρχειο Αναρτησεων

Copyright © Bookaholic Thoughts | Powered by Blogger

Design by Anastasia Perrou