Τρίτη, 6 Ιουνίου 2017

Διαστρικός Πόλεμος - John Scalzi

Ένα ορόσημο στη σύγχρονη επιστημονική φαντασία!
 Διαστρικός Πόλεμος - John Scalzi  
 (πρωτότυπος τίτλος: Old Man's War)
 
Σελίδες: 368 
Ημερομηνία Εκδοσης: 25/5/2017


Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ο Τζον Πέρι έκανε δύο πράγματα στην επέτειο των εβδομηκοστών πέμπτων γενεθλίων του. Πρώτα επισκέφτηκε τον τάφο της γυναίκας του. Ύστερα, κατατάχθηκε στο στρατό.

Τα καλά νέα είναι πως η ανθρωπότητα έχει κατορθώσει επιτέλους να φτάσει στα άστρα. Τα κακά νέα είναι πως οι πλανήτες στους οποίους μπορούν να ζήσουν άνθρωποι σπανίζουν, ενώ αφθονούν οι εξωγήινες φυλές που τους διεκδικούν. Μακριά από τη Γη, ο πόλεμος συνεχίζεται επί δεκαετίες, κτηνώδης και ανελέητος. Ο κύριος όγκος των φυσικών πόρων και της τεχνολογίας της ανθρωπότητας βρίσκεται στα χέρια των Αποικιακών Δυνάμεων Αμυνας και όλοι γνωρίζουν πως, όταν κάποιος φτάσει σε ηλικία συνταξιοδότησης, μπορεί να καταταγεί σ' αυτές. Οι ΑΔΑ δε θέλουν νεαρούς, αλλά ανθρώπους που κουβαλούν τις γνώσεις και τις δεξιότητες μιας ζωής.
Ο Τζον Πέρι δέχεται την προσφορά νομίζοντας πως ξέρει τι τον περιμένει. Όμως ο πραγματικός πόλεμος, έτη φωτός μακριά από την πατρίδα του, είναι πολύ, πολύ πιο σκληρός από ό,τι είχε φανταστεί - και αυτό στο οποίο θα μετατραπεί ο ίδιος είναι ακόμη πιο παράξενο...

"Αν και πολλοί συγγραφείς συνεχίζουν με μεγαλύτερη ή μικρότερη επιτυχία την παράδοση του Robert A. Heinlein, το εξαιρετικό πρώτο μυθιστόρημα του Scalzi διαβάζεται σαν πρωτότυπο έργο του αλησμόνητου μετρ του είδους."
- PUBLISHERS WEEKLY

"Πανέξυπνο σαν ιδέα και άκρως διασκεδαστικό, [...] ένα θαυμάσιο μυθιστόρημα."
- THE CLEVELAND PLAIN DEALER

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Το βιβλιο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Anubis
Share:

Διαβαστε την αποψη μας

Βάλτε το email σας:

Προσφατες Αναρτησεις

Δημοφιλεις Αναρτησεις

Αρχειο Αναρτησεων

Copyright © Bookaholic Thoughts | Powered by Blogger

Design by Anastasia Perrou