Τρίτη, 4 Απριλίου 2017

2 Απριλίου - Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου


Η Bookaholic Thoughts θα παρουσιάσει  αφιερώματα από ελληνες και ξένους συγγραφείς που έχουν ασχοληθεί με το παιδικό βιβλίο και έχουν αγαπηθεί από μικρούς και μεγάλους.

Κάνοντας κλικ στο όνομα, θα μεταφερθείτε στο αντίστοιχο αφιέρωμα του συγγραφέα που θέλετε.

Χανς Κρίστιαν Άντερσεν  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Πως όμως ορίστηκε η συγκεκριμένη ημερομηνία παιδικού βιβλίου;

Την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου καθιέρωσε η ΙΒΒΥ, Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα, το 1966, την ημέρα των γενεθλίων του μεγάλου δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν (2 Απριλίου 1805), με σκοπό να εμπνεύσει στα παιδιά την αγάπη για το διάβασμα και να προκαλέσει την προσοχή των μεγαλυτέρων στο παιδικό βιβλίο.

Από τότε, κάθε χρόνο, ένα διαφορετικό εθνικό τμήμα της IBBY ετοιμάζει ένα μήνυμα και μία αφίσα, που διανέμονται σε όλο τον κόσμο.

Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου στηρίζει από το 1996 την πρωτοβουλία αυτή και σε συνεργασία με τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου, το ελληνικό τμήμα της IBBY, τυπώνει στα ελληνικά την αφίσα και το φυλλάδιο με το μήνυμα και τα αποστέλλει σε ένα ευρύ δίκτυο σχολείων και σχολικών βιβλιοθηκών σε όλη την Ελλάδα, προτρέποντας έτσι και άλλους φορείς να οργανώσουν εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου.


~~~~~~~~~~~~~~~


Θυμάστε ποιος ήταν ο αγαπημένος σας συγγραφέας όταν ήσασταν παιδί;Share:

Διαβαστε την αποψη μας

Βάλτε το email σας:

Προσφατες Αναρτησεις

Δημοφιλεις Αναρτησεις

Αρχειο Αναρτησεων

Copyright © Bookaholic Thoughts | Powered by Blogger

Design by Anastasia Perrou