Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017

Το Κέντημα του Όρκου - Σίσσυ Θεοφανοπούλου


Το Κέντημα του Όρκου - Σίσσυ Θεοφανοπούλου

Ημ. Έκδοσης: 29/05/2017
Αρ. Σελίδων: 384
ISBN: 9789601431550


Λίγα λόγια για το βιβλίο

Το Κέντημα του Όρκου είναι ένα από τα πιο δημοφιλή είδη της Σκυριανής κεντητικής που οι γυναίκες ορκίζονται πως θα κεντήσουν μόνο μια φορά, λόγω της δυσκολίας του.

Σκύρος 1969. Η Αμέρσα και η Μερσίνη είναι οι μοναχοκόρες των δυο αφεντάδων του νησιού, Μανώλη και Ανδρέα Φέρτη. Όμορφες αλλά εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους, έχουν το ίδιο όνομα, το ίδιο επώνυμο αλλά τίποτα άλλο κοινό.

Ατίθαση και δυναμική η Αμέρσα, γράφει κι ονειρεύεται μια νέα ζωή στην Αθήνα.
Εγωκεντρική και εσωστρεφής, η Μερσίνη, αποζητά τη δόξα και τα πλούτη, καθοδηγούμενη πάντα απ' την αυστηρή μητέρα της.

Την ίδια χρονιά, γιατρός στο νησί θα διοριστεί ο νεοφερμένος Στεφανής Μάχος ενώ ο διάσημος γόης στο πανελλήνιο και πρωταγωνιστής Φαίδωνας Μαρκάζης, θα επιλέξει τη Σκύρο για να ολοκληρώσει την περιοδεία του.
Οι δύο άντρες θα γνωρίσουν τις δύο ξεδέρφες και θα μπλεχτούν μαζί τους σ' ένα ξέφρενο παιχνίδι της μοίρας. Θα ερωτευτούν, θα απατήσουν αλλά και θα εξαπατηθούν.

Ένα ατύχημα κι έπειτα ένας ξαφνικός περίεργος θάνατος, θα αλλάξουν τη ρότα των δύο γυναικών, υφαίνοντας ένα γαϊτανάκι ανατροπών που θα τις εμποδίζει να δουν την πραγματικότητα.

Μετά τον μυστηριώδη θάνατο, κανενός η ζωή δεν θα είναι πια η ίδια...

Λάθη, φθόνος κι αφανέρωτες αλήθειες θα ταράξουν τα νερά, θα μπλέξουν τις κλωστές της τύχης και θα δημιουργήσουν ένα διαφορετικό κέντημα του όρκου...

Ένα μυθιστόρημα αδιάκοπου μυστηρίου και ανατροπών στην Ελλάδα της δεκαετίας του εβδομήντα που ενώνει τα συναισθήματα με τα ανθρώπινα πάθη και σε κάνει να αναρωτιέσαι...
αυτό που βλέπεις... είναι αληθινό;

"Γιατί και η ίδια η ζωή, τι νομίζεις πώς είναι; Ένα κέντημα. Δύσκολο και απαιτητικό... που με τις κλωστές του μπερδεύει όνειρα, προσδοκίες κι αξιώσεις. Κι άλλοτε τις κουβαριάζει δημιουργώντας κόμπους κι άλλοτε τις απλώνει φτιάχνοντας θάλασσες".
  ~~~~~~~~~~~~~~~~

Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει σύντομα από τις εκδόσεις Λιβάνη.
Share:

Διαβαστε την αποψη μας

Βάλτε το email σας:

Προσφατες Αναρτησεις

Δημοφιλεις Αναρτησεις

Αρχειο Αναρτησεων

Copyright © Bookaholic Thoughts | Powered by Blogger

Design by Anastasia Perrou