Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017

Ο Μεγάλος Πόλεμος - Αλεξάνταρ Γκάταλιτσα

https://www.kastaniotis.com/book/978-960-03-6131-5

Ο Μεγάλος Πόλεμος -  Αλεξάνταρ Γκάταλιτσα

Μετάφραση: Ισμήνη Ραντούλοβιτς
   
ISBN: 978-960-03-6131-5
Σελ. 624
Ημ. Εκδοσης 27 Μαρτίου 2017

Περίληψη

Ένα μυθιστόρημα επικών διαστάσεων για τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, αυτό το σύνθετο πλέγμα γεγονότων που καθόρισαν, αρχής γενομένης από το 1914, την πορεία του φοβερού 20ού αιώνα. Το βιβλίο του Αλεξάνταρ Γκάταλιτσα δεν είναι ούτε ένα ακόμα χρονικό, ούτε ένα τυπικό ιστορικό μυθιστόρημα. Είναι ένας σύγχρονος και έντεχνος τρόπος να μιλήσει κανείς για το παρελθόν και να το ανακαλέσει σε όλη του την περιπλοκότητα, ένας συναρπαστικός ιστός καμωμένος από πολλαπλές αφηγηματικές διαστάσεις, μια εντυπωσιακή νωπογραφία ανθρώπινων πεπρωμένων η οποία ζωντανεύει την ατμόσφαιρα μιας ολόκληρης εποχής – όχι μόνο τα κρίσιμα πεδία των μαχών και τα μετόπισθεν, αλλά και την περίοδο της αθωότητας που προηγήθηκε. Ο συγγραφέας παρακολουθεί τις τύχες ογδόντα και πλέον χαρακτήρων από όλες τις εμπόλεμες πλευρές – επιφανείς και αφανείς, νικητές και ηττημένους, στρατηγούς και στρατιώτες, τραγουδιστές της όπερας και κατασκόπους, καλλιτέχνες και απλούς ανθρώπους, σαρώνοντας με το σουρεαλιστικό, μεταφυσικό του βλέμμα μια ταραγμένη Ευρώπη από τη μια της άκρη ως την άλλη. Ο Μεγάλος Πόλεμος ανήκει στα σημαντικότερα συγγραφικά επιτεύγματα των Βαλκανίων τα τελευταία χρόνια. Το 2012 τιμήθηκε με το Βραβείο ΝΙΝ, την κορυφαία λογοτεχνική διάκριση της Σερβίας.«Ο Μεγάλος Πόλεμος προκάλεσε πρωτοφανή αίσθηση στη  σύγχρονη λογοτεχνία μας. Είναι μέχρι στιγμής το καλύτερο μυθιστόρημα του 21ου αιώνα».

ΝΤΡΑΣΚΟ ΡΕΤΖΕΠ, εφημερίδα Večernje novosti«Αναμφισβήτητα πρόκειται για το καλύτερο ως σήμερα  μυθιστόρημα του Αλεξάνταρ Γκάταλιτσα και ένα από τα σημαντικότερα σερβικά μυθιστορήματα της τελευταίας δεκαετίας».

ΜΛΑΝΤΕΝ ΒΕΣΚΟΒΙΤΣ, λογοτεχνικό περιοδικό Književni magazine«Είναι μια θαρραλέα αναζήτηση της απόλυτης μορφής του μυθιστορήματος και αντεπεξέρχεται στην απαίτηση να απεικονιστεί η συντριβή της λαμπρής εποχής των αστικών κοινωνιών της Ευρώπης».

ΑΛΕΞΑΝΤΑΡ ΓΕΡΚΟΒ, πανεπιστημιακός και κριτικός λογοτεχνίας«Αυτός ο τολστοϊκός πόλεμος (και η ειρήνη του) κινείται σε δρόμους που χάραξε ο Τόμαν Μαν, σε δρόμους που μετατρέπουν ολόκληρη την Ευρώπη, μια ήπειρο μαγική, σε ένα αιματοβαμμένο πεδίο μάχης».

ΤΖΟΡΤΖΕ ΠΙΣΑΡΕΒ, κριτικός λογοτεχνίας«Εντυπωσιάζει με τη δύναμη της αφήγησής του και καταφέρνει να αντικατοπτρίσει το πνεύμα της Ιστορίας».

ΜΙΛΕΤΑ ΑΤΣΙΜΟΒΙΤΣ ΙΒΚΟΒ, λογοτεχνικό περιοδικό Polja


______________

Το βιβλίο θα το βρείτε από τις εκδόσεις Καστανιώτη
Share:

Διαβαστε την αποψη μας

Βάλτε το email σας:

Προσφατες Αναρτησεις

Δημοφιλεις Αναρτησεις

Αρχειο Αναρτησεων

Copyright © Bookaholic Thoughts | Powered by Blogger

Design by Anastasia Perrou