Κυριακή, 26 Νοεμβρίου 2017

Καπούτ - Curzio Malaparte

Καπούτ - Curzio Malaparte
Μεταφραστής: Παναγιώτης Σκόνδρας 


ISBN: 978-618-03-0836-5 
Αρ. Σελίδες: 656
Ημ. Έκδοσης: 09/11/2017

Η Ευρώπη πεθαίνει. Σωρός ερειπίων, θέατρο καταστροφής και θανάτου, η Γηραιά Ήπειρος σέρνει το μακρύ της ψυχορράγημα μέσα στη φρίκη του πολέμου. Γραμμένο μεταξύ του 1941 και του 1943, το Καπούτ είναι ένα έντονα λυρικό μυθιστόρημα και μαζί μια ωμή μαρτυρία για τη φρικτή πραγματικότητα της εποχής.
Βραβείο Λογοτεχνικής Μετάφρασης 2008 


Λίγα λόγια για το βιβλίο

Η Ευρώπη πεθαίνει. Σωρός ερειπίων, θέατρο καταστροφής και θανάτου, η Γηραιά Ήπειρος σέρνει το µακρύ της ψυχορράγηµα µέσα στη φρίκη του πολέµου. Στο µεταξύ, πρίγκιπες και πρέσβεις, κορυφαία στελέχη και κυρίες της αριστοκρατίας, ο καλός κόσµος της υψηλής κοινωνίας και των µποέµ καλλιτεχνών και λογοτεχνών, παρηκµασµένος, χρονοτριβεί εν µέσω διπλωµατικών γευµάτων και λαµπρών δεξιώσεων. Γραµµένο µεταξύ του 1941 και του 1943, το Καπούτ είναι ένα έντονα λυρικό µυθιστόρηµα και µαζί µια ωµή µαρτυρία για τη φρικτή πραγµατικότητα της εποχής.

Tο Καπούτ ανήκει στα πιο σκληρά βιβλία που έχουν γραφτεί για τον ?εύτερο Παγκόσµιο πόλεµο. Eίναι το χρονικό της πολιτιστικής και ηθικής κατάρρευσης της Eυρώπης όπως τις καταγράφει ο συγγραφέας ως αυτόπτης µάρτυρας. […] Για ποια Eυρώπη µάς µιλάει ωστόσο ο Mαλαπάρτε; Eίναι η Eυρώπη των πολέµων και των µετόπισθεν, µια ήπειρος ταξική, ρατσιστική, υποκριτική, που οι «ραφιναρισµένες» της ευαισθησίες έχουν οδηγήσει στον απόλυτο κυνισµό. […] γι’ αυτό kaputt. Eδώ τελειώσαµε, είναι σαν να µας λέει ο συγγραφέας. Πάµε παρακάτω. Tι θα βρούµε εκεί ένας θεός ξέρει! Kι αν προκύπτει κάποιο συµπέρασµα που ισχύει στο διηνεκές, είναι ότι ο πολιτισµός χρεοκοπεί από τη στιγµή που χάνει τα τελευταία ψήγµατα της αθωότητάς του.
Από τον πρόλογο του Αναστάση Βιστωνίτη

______________

Το βιβλίο κυκλοφορει από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο.
Share:

Διαβαστε την αποψη μας

Βάλτε το email σας:

Προσφατες Αναρτησεις

Δημοφιλεις Αναρτησεις

Αρχειο Αναρτησεων

Copyright © Bookaholic Thoughts | Powered by Blogger

Design by Anastasia Perrou