Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2017

Νέες Κυκλοφορίες από τις εκδόσεις iWrite

Βιβλία που έχουν εκδοθεί το τελευταίο διάστημα από τις εκδόσεις iWrite .

Σας ευχόμαστε να πραγματοποιήσουν ένα όμορφο βιβλιο-ταξίδι!


http://iwrite.gr/bookstore/ekati-tis-nixtas/
 Η Εκάτη της Νύχτας -Γιώργος Ιωαννίδης


Σελίδες  160
Εκδόσεις Δαιδάλεος

Περίληψη


Ίσως η πιο μυστηριώδης θεότητα της αρχαίας Ελληνικής μυθολογίας, η νυκτιπόλος Εκάτη, έχει ελάχιστα ερευνηθεί ακριβώς εξαιτίας της σχέσης της με τις δυνάμεις της νύχτας, τη μαγεία αλλά και τον θάνατο.

Στη μονογραφία αυτή, ο ψυχολόγος και συγγραφέας Γιώργος Ιωαννίδης, ανατρέχει σε ολόκληρη την αρχαία γραμματεία για να διαφωτίσει τα διαφορετικά πρόσωπα της θεάς: την επίφοβη μάγισσα των Αργοναυτικών κειμένων και των Ελληνικών Μαγικών Παπύρων, την εράσμια συνοδοιπόρο της Δήμητρας στο Ελευσίνιο δράμα αλλά και την σωτήρα των ψυχών, έτσι όπως αυτή αναδεικνύεται στους Χαλδαϊκούς Χρησμούς.

Μαζί εξετάζονται ορισμένα παράπλευρα θέματα που άπτονται της θεολογίας της Εκάτης και αφορούν τη σχέση της θεάς με τις μάγισσες της Θεσσαλίας και την Ερωτική Μαγεία, τον συμβολισμό της εξερχόμενης λάμψης μέσα από τα ιερά σπήλαια, τη σχέση του θανάτου με τη μουσική, του χορού με την κίνηση των άστρων, το φιλοσοφικό νόημα πίσω από την αρπαγή της Περσεφόνης και την αξία της θρησκευτικής τελετουργίας ως οντολογική τροπή στην εμπειρία της αλήθειας, που υπερβαίνει καθετί ανθρώπινο και περατό.

Στην αναζήτηση του ανθρώπου για το θείο, η Εκάτη αναδεικνύεται η κλειδούχος όλου του κόσμου, ο δρόμος που βαδίζει ο καθένας που θέλει να επιστρέψει την ψυχή του από τούτο τον Άδη. Διότι η σκιά σκοτίζει την αλήθεια, ενώ ο πυρσός της θεάς την αποκαθάρει.

http://iwrite.gr/bookstore/o-kathreptis/
Ο καθρέφτης - Χρύσα Μακρή

Σελίδες  468

Περίληψη

Λένε πως οι καθρέφτες δεν έχουν κανένα νόηµα και καµιά ιστορία να πουν µέχρι τη στιγµή που κάποιος βλέπει µέσα τους…

Κάθε φορά που θα τον κοιτάζεις, θα βλέπεις εµένα.
Κάθε φορά που θα µε νοσταλγείς, θα µε φέρνει κοντά σου.
Κάθε 1η Φεβρουαρίου θα τον κοιτάς και θα ξέρεις πως τη µέρα αυτή, σκότωσες την αγάπη µας.
Ο καθρέφτης αυτός είµαι εγώ, είσαι εσύ, είµαστε εµείς.
Αν επιλέξεις να τον αγνοήσεις, τότε θα έχεις χάσει τον εαυτό σου.
Σε µισώ και σε αγαπώ.

Στα πλήκτρα της ζωής, δύο ζευγάρια έρχονται αντιµέτωπα µε τους φόβους, τα πάθη, τους έρωτές τους. Η Νεφέλη, ο Στέφανος, ο Άγγελος και η Αγάπη συναντιούνται τυχαία. Ο καθένας κρατά καλά κρυµµένα µυστικά. Μυστικά αθώα, µυστικά ένοχα. Όταν, όµως, εµφανίζεται στη ζωή τους ο καθρέφτης, τότε φέρνουν µέσα του τη δική τους ιστορία και τα µυστικά κινδυνεύουν να αποκαλυφθούν, αλλάζοντας και ανατρέποντας τις ζωές όλων. Ποιοι θα αναζητήσουν την αλήθεια και ποιοι επιθυµούν να την κρύψουν; Ποιοι είναι αθώοι και ποιοι ένοχοι;

Στις συγχορδίες της ζωής, ο καθρέφτης επέλεξε να πατήσει το πρώτο πλήκτρο… παρασύροντας όλους όσους τολµούν να τον κοιτάξουν…
 

http://iwrite.gr/bookstore/mikra-diasparta-gegonota-mias-zois/
 Μικρά, διάσπαρτα γεγονότα μιας ζωής - Hélène Longeot

Σελίδες  96

Περίληψη

{…} Ce matin, le ciel était plein de nuages noirs. La météorologie officielle était pessimiste mais je voulais faire ma promenade. Je tapotai avec délicatesse l’écran du baromètre; celui-ci comprit mon interrogation et fit un saut vers le haut pour exprimer sa joie.

Je suis sortie et j’ai pris le chemin de mes bien aimées collines; le soleil m’a cligné de l’oeil et est allé se cacher, mais il ne m’a pas abusée; au dessus des nuages noirs, les sommets des montagnes se détachaient nettement. Rapidement, le soleil trouerait le rideau de nuages et apparaitrait dans toute sa splendeur.

Je ressentis de l’émotion et de la fierté pour mon vieux baromètre qui sait déjouer toutes les ruses du ciel et je montai le sentier pour jouir grâce à lui de la beauté du site. (extrait par “Le barometre”)

{…} Σήµερα το πρωί ο ουρανός ήταν γεµάτος µαύρα σύννεφα. Η µετεωρολογική υπηρεσία  ήταν απαισιόδοξη, αλλά ήθελα να κάνω τον περίπατό µου. Χτύπησα µε λεπτότητα το προστατευτικό γυαλί του βαρόµετρου. Αυτό κατάλαβε την ερώτησή µου και έκανε ένα άλµα πάνω, για να εκφράσει τη χαρά του.

Βγήκα και πήρα τον δρόµο των αγαπηµένων µου λόφων. Ο ουρανός ήταν µαύρος, αλλά ήδη ένα σκίσιµο εµφανιζόταν πάνω στην κουρτίνα των σύννεφων. Ο ήλιος µου έκλεισε το µάτι και πήγε αµέσως να κρυφτεί. Αλλά δεν µε γέλασε. Πάνω από τα µαύρα σύννεφα οι κορυφές των βουνών διαγράφονταν ολοκάθαρα. Σύντοµα ο ήλιος θα τρυπούσε τα σύννεφα και θα ερχόταν µε όλο του το µεγαλείο.

Αισθάνθηκα συγκίνηση και υπερηφάνεια για το παλιό µου βαρόµετρο που ήξερε να αποφεύγει όλες τις πανουργίες  του ουρανού και ανέβηκα το µονοπάτι, για να απολαύσω χάριν του την οµορφιά του τοπίου. (απόσπ. από  «Το βαρόµετρο»)

http://iwrite.gr/bookstore/the-altar-of-the-five-mountains/
 The Altar of the Five Mountains (book series: Twin Flames) - K.W. Andri

Σελίδες 364 (print edition)
Διαστάσεις ψηφιακό βιβλίο – ebookΠερίληψη

They say that those who are afraid of the dark have no idea what the light can do.
Have you ever imagined what may happen if people start to be afraid of the light instead of the dark?

This book is a journey; a journey to a parallel world, where mythology and reality harmoniously coexist. Imagination freely “penetrates” into the rational flow of the myth, around a perpetual battle between light and darkness.
Anya, the book’s heroine, catalyzes the concept of time, crossing the Gate of the Unexplained to fight, with great courage and dignity, King Leandros and bring back the light of life to those fighting at her side against him.
During her long journey, she will experience true love with a man from whose mouth she will hear words of human inability to «capture» the beauty and the truth of life.
“Yes… We fear love; kindness; faith. We’re afraid to live beautifully. In the way we want. We can, but we don’t. And when we have something really beautiful in our lives… we don’t let it in, we don’t fight to keep it in our lives. So we just turn away… without realizing it”.

http://iwrite.gr/bookstore/mia-anasa-i-zoi/
…μια ανάσα η ζωή… - Κώστας Παζιούλης

Σελίδες 58

Περίληψη

Μαζί καρδιά μου γίναμε

του ¨σήμερα¨ εραστές,

ταξιδευτές του ονείρου μας

του χρόνου ¨αρνητές¨.
 http://iwrite.gr/bookstore/kanela-garifallo-propontida/
 Κανέλα και γαρύφαλλο από την Προποντίδα-Δέσποινα Στεργίου

Σελίδες 302 (έγχρωμο)

Περίληψη

Για να µην χαθεί το όνειρο! Μαγικές συνταγές της γιαγιάς µε φόντο την ιστορία, τα ήθη και τα έθιµα της Προποντίδας Μικράς Ασίας.

Γυρίζω πίσω στο χρόνο… Ακολουθώ την καρδιά µου, που ζητάει να δικαιώσουµε την ιστορία των ανθρώπων που φόρεσαν το ρούχο της προσφυγιάς. Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου αυτού, ελάτε να γίνουµε συνοδοιπόροι σε ένα ταξίδι, σαν να µην πέρασε ένας αιώνας σχεδόν, σαν να µην έσβησαν τα φώτα του πολιτισµού στην πατρώα γη.

Εσείς απολαύστε το όµορφο ταξίδι κι εγώ θα προσπαθήσω να σας µεταδώσω πληροφορίες για την ιστορία, τη θρησκεία, τα ήθη και έθιµα, τα τραγούδια… Κυρίως, όµως, θα µπούµε βαθιά µέσα στην κουζίνα των προγόνων, σε όλες τις στιγµές της ζωής τους, µε µυρουδιές και γεύσεις της γης που άφησαν πίσω τους.

Ο Μικρασιατικός Ελληνισµός, φεύγοντας, κράτησε για φυλακτό τον πόνο για την απώλεια, λίγο χώµα της πατρίδας, το εικόνισµα της Παναγίας και φωτογραφίες ενθύµια από τη ζωή του. Οι αναµνήσεις του, όµως, ήταν πολλές και βαθιά ριζωµένες στην ψυχή του.

Οι κληρονόµοι του κόσµου αυτού αφηγούνται εδώ παλιές αυθεντικές συνταγές φαγητών και γλυκών, µε ξεχωριστή γεύση και άρωµα µπαχαρικών, κανέλα και γαρύφαλλο, µπαχάρι και κύµινο. Τα συνοδεύουν οι καθηµερινές και γιορτινές συνήθειές τους, η οργάνωση, ο παλµός της ζωής, τα τραγούδια της αγάπης και του αποχωρισµού και τα οδοιπορικά από τα άγια χώµατα. Στο ταξίδι αυτό είστε όλοι καλεσµένοι. Όποιες και αν είναι οι δικές σας ρίζες, έχετε να κερδίσετε πολλά από τον πολιτισµό της Μικράς Ασίας.

http://iwrite.gr/bookstore/o-adam-xorevei-akoma/
 Ο Αδάμ Χορεύει Ακόμα - Γιώργος Σανιδάς

Σελίδες 210

Περίληψη

Ένα αληθινό ταξίδι ζωής
που άρχισε απ’ την παλιά Αγχίαλο
και έφτασε ως τους Φαίακες και τους Λεχρίτες…

«Ο Αδάµ Τουρνάς στα 94 του πια, ακµαίος και διαυγής, εξακολουθεί να γλεντά και να διδάσκει. Αν δε γνωρίζει τα µυστικά της µακροζωίας, ξέρει άριστα εκείνα της καλοζωίας κι ίσως αυτά ευθύνονται, όπως λένε κι οι Λεχρίτες, για την µακροηµέρευσή του!

Σε όλη του τη ζωή, που ξεκίνησε απ’ την αλησµόνητη πατρίδα της Αγχιάλου, κοιτούσε σταθερά προς το µέλλον. Πράος, κοινωνικός, µε σύνεση και µέτρο, συνεχίζει να διασκεδάζει και να ξεπερνά τις δυσκολίες µέσα απ’ τη θετική σκέψη, την παρέα, τα παιδιά και τα εγγόνια του και φυσικά, τις συχνές αποδράσεις στο χωριό του.

Πίνει ακόµα γουλιά- γουλιά το κρασάκι του που καθώς φαίνεται, κάνει την άτιµη ζωή να µοιάζει οµορφότερη. Α, όποτε του δίνεται η ευκαιρία, ο Αδάµ χορεύει ακόµα…»

http://iwrite.gr/bookstore/xoris-aposkeves/
Χωρίς Αποσκευές - Αλέξανδρος Πρόφκα

Σελίδες 168

Περίληψη

Ο δεκαεννιάχρονος Σοκόλ Πρόφκα εγκαταλείπει την πατρίδα του.
Στην αναχρονιστική Αλβανία του Ενβέρ Χότζα, δεν μπορεί να ζήσει πια. Η ανέχεια και η καταπίεση δεν είναι για κείνον.
Παίρνει τη ριψοκίνδυνη απόφαση να περάσει τα «κλειδωμένα σύνορα» της πατρίδας του παρέα με άλλους τρεις συντρόφους.
Το ρίσκο είναι πολύ μεγάλο γιατί στην Αλβανία του ολοκληρωτισμού, όποιος αποφασίζει να περάσει τα σύνορα, γίνεται ευθύς εχθρός της πατρίδας. Χαρακτηρίζεται από το καθεστώς ως προδότης, εγκληματίας, αποστάτης.
Μα ο Σοκόλ αποφασισμένος για όλα, παίρνει το δρόμο της ξενιτιάς. Φτάνει στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 1991, με εβδομήντα δραχμές στην τσέπη, χωρίς ταυτότητα και χωρίς αποσκευές. Μόνο με τα ρούχα που φορά και με ένα όνειρο…
Να ζήσει ελεύθερος.
Το βιβλίο, βασισμένο σε μια αληθινή ιστορία, είναι ένα ημερολόγιο που καταγράφει τη διαδρομή του Σοκόλ από ένα μικρό λασπωμένο χωριό της Αλβανίας, το Μαρίνεζ, μέχρι τη στιγμή που πάτησε το πόδι του σε μια μεγαλούπολη της Ελλάδας. Τη Θεσσαλονίκη.
Ο ήρωας της ιστορίας διηγείται με γλαφυρό τρόπο τη διαδρομή που έκανε με τα πόδια, τρεις φορές, από τη μία πατρίδα στην άλλη, μα κυρίως καταθέτει ωμά τα συναισθήματα που βίωσε κατά τη διάρκεια της ζωής του τόσο στην Αλβανία όσο και την Ελλάδα.
Η ιστορία αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση μέσα από το χιούμορ και τη μελαγχολία, το θυμό και την ανακούφιση, τη χαρά και τον πόνο που εναλλάσσονται σε ένα σκηνικό που ο αναγνώστης εύκολα μεταφέρεται μέσα από τη ματιά του πρωταγωνιστή.
 

Αν σας άρεσε, μοιραστείτε το!
Share:

Διαβαστε την αποψη μας

Βάλτε το email σας:

Προσφατες Αναρτησεις

Δημοφιλεις Αναρτησεις

Αρχειο Αναρτησεων

Copyright © Bookaholic Thoughts | Powered by Blogger

Design by Anastasia Perrou